Célbaért a Négyesfogat

Május 28-án az idei házigazdáknál, a szilágyi József Attila Művelődési Egyesületben tartották a Négyesfogat záróműsorát.

A közös ének után átadták a műsorról készült emlékfelvételeket, továbbá a  vándorzászlót, amely a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesülethez került, jövőre ők lesznek a Négyesfogat házigazdái.

A 2022-es műsort Francia Henrietta és Rizsányi Réka vezette.

A szilágyi József Attila ME színjátszói három vidám jelenetet adtak elő. Az Üzenet, a Pszichiáter és a Zsákutca  című vidám jelenetek szereplői: Cétényi Tamás, Rizsányi Réka, Rizsányi Csaba, Francia Anna, Mészáros Noémi, Kanyó Áron, Francia Gyólai Klára, Kanyó Surján Csilla, Surján Csongor, Rizsányi Csaba, Francia Fábián, Francia Balázs, Bársony Adorján. Súgó: Szakál Zsóka.

A gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület képviseletében Kovács Trisztán népdalt énekelt. Felkészítette: Stepanović Julianna.

A gombosi fiatalok a Grease című musicalből adtak elő válogatást. A táncosok: Bence Leon, Bence Léna, Garai Lukas, György Maja, Lengyel Loretta, Molnár Flórián, Uzelac Katarina, Péity Boglárka. A koreográfiát Péity Boglárka készítette.

Az idei Fogat alkalmával a gombosi színjátszók legújabb generációjának régi, nagy álma vált valósággá. Nevezetesen, hogy színpadra vittek egy saját darabot. A jelenet címe: Bogojai história, avagy temetik a Bözsit. Szereplők: Molnár Flórián, Bogyó Dániel, Muskovity Károly, Sörfőző Katinka. A darabot írta és rendezte: Muskovity Károly. Súgók: Sörfőző Katinka, Péity Boglárka, Kovács Krisztián.

A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színjátszói vidám jelenetekkel készültek. Előadásukban láthattuk a Névtelen alkoholisták klubja és az Állásinterjú című bohózatokat. Szereplők: Kálóci Alex, Varga Gitta, Podnár Alen, Gellér Zoltán, Vuković Nemanja.

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület képviseletében Toldi István Mesefa és a Népművészet Mestere kápráztatta el a közönséget népmese mondással.

Az egyesület hagyományőrző néptánccsoportjának tagjai lakodalmi táncot mutattak be, pontosabban a reggeli mosdatást láthattuk. Csoportvezető: Csorba Nándor. A táncosokat a helyi Fúvószenekar kísérte. Prímás: Tadián Zsolt.  

LMT