Halfőző verseny volt Kupuszinán

Idén is hagyományosan Péter-Pál napján tartották Kupuszinán a Halfőző versenyt. Apatin község, annak Turisztikai Szervezete, a kupuszinai Helyi közösség és a helyi Süllő Sporthorgász Egyesület közös lebonyolításával, több mint két évtizede rendszeresen zajló, közkedvelt gasztro-program egyben selejtezője is az Apatini Halászestek nevű községi rendezvény nemzetközi halfőző versenyének.

A kupuszinai halfőzőn 31 bográcsban főtt a paprikás. Minden korosztály örömmel és nagy kedvvel képviselteti magát a versenyben.

A kupuszinai fiatalember, Tumbász Dávid kérdésünkre, hogy mi a jó halpaprikás titka, határozottan válaszolta: a tűz, a helyesen, szisztematikusan történő alátüzelés.

Rekettye Róbert, a kupuszinai Helyi közösség Tanácsának elnöke elmondta, fontos tény, hogy helyi halfőzőn csakis kupuszinai lakosok vesznek részt, illetve vendégként a testvértelepülés, Hercegszántó képviselete.

Maros Tibor, a Süllő Sporthorgász Egyesület elnöke hangsúlyozta, tagság minden évben lelkesen szervez. A döntéshozó zsűri tagjai voltak: Dubacz Pál, Szurap Mihály, Strahinja Delić, a bíró pedig az Apatini Turisztikai Szövetség képviseletének tagjai közül került ki.

A zsűri döntése alapján a kupuszinai Halfőző verseny első helyezettje Tumbász Leonárd, második Tumbász Dávid, a harmadik pedig Péter István lett. Ők nyertek jogot a júliusban tartandó Apatini Halászestek nemzetközi versenyén való részvételre.

A kupuszinai halfőző hangulatát DJ Nándi biztosította.

LMT

Fényképek