Kupuszinai Passiójáték

Március 28-án, Virágvasárnap rendhagyó bemutatóval ajándékozta meg a hazai közönséget a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturcz József Színjátszó Csoportja. Molnár József rendezésében ezúttal a Passiójátékot vitték színre. A szövegkönyvet Balog Tibor írta, Wittinger László és Zsóri Ments Orsolya Passiójátékából, valamint a Bibliából.

A Krisztus szenvedésébe és halálának történetébe betekintést nyújtó előadás csaknem negyven tagú szereplőgárda közreműködésével valósult meg. Főbb szereplők: Jézus - Molnár Oszkár, Mária - Limburger Georgina, Pilátus - Csorba Nándor, Kaifás - Péter István, Százados - Zsivu Péter, Heródes- Molnár István, Péter - Molnár József.

A Magyar Életfa díjas rendező, Molnár József elmondta, a szereplők mellett sokat köszönhet a díszlet elkészítőinek, a fény- és a hangtechnika kivitelezőinek, a szövegkönyvért is Balog Tibornak. A megrázó előadás a terem egészében zajlik és élénken kommunikál közönségével.

- Hithű, vallásos ember lévén régóta foglalkoztat ez a téma, szerettem volna színpadra állítani a Passiójátékot. Rendszerint a húsvéti időszakban vannak a színjátszó csoport egyéb jellegű bemutatói, ezért nem kerülhetett rá sor eddig. Idén, a COVID-19 okozta helyzetben elérkezettnek láttam a pillanatot, hogy színpadra állítsuk ezt a témájában és alkalmilag is aktuális történetet. A Passiójáték április 2-án, Nagypénteken ismét látható lesz Kupuszinán, 19 órától a művelődési egyesületben- hallottuk Molnár Józseftől.

A pénteki előadásra jegyek igényelhetőek Novics Máriánál a 062/185-0179-es telefonszámon. Az előadást a vírushelyzetre való tekintettel az előírásoknak megfelelően tartják meg. Maszk viselése kötelező az előadás alatt.

LMT