Tánciskola gála és jubileumi ülés

-10 éves a doroszlói DISZ-

Tánciskolai gálaműsorral egybekötött jubileumi ünnepséget tartott a doroszlói DISZ Ifjúsági Szervezet.

A Bethlen Gábor Alap támogatásával megrendezett eseménysorozat résztvevőit és közönségét Gellér Enikő, a DISZ elnöke köszöntötte.

A tánciskolai gálán bemutatásra kerültek a több mint egy hónap alap tanult táncok, a Haverock zenekar két tagja, Király Szilárd és Dosztán László, továbbá Szitás Tamás zenei kíséretében. A tánctanítási folyamatról Demeter Tóth Zsaklina, a táncoktatást tartó koreográfus a következőket mondta:

-Elégedett vagyok a doroszlói tanítványokkal. A klasszikus táncok, az angol- és a bécsi keringő mellett tanultunk csacsacsa, a slowfox, foxtrot táncokat, a step táncok különböző fajtáit, továbbá a rock & roll alapjait. A kicsik között a legfiatalabb tanítvány öt éves korú, mondanom sem kell, nagyon aranyosak, lelkesek voltak.

Gellér Enikő okleveleket adott át a tánciskola minden részvevőjének. A folytatásban, a jubileumi ülés keretében pedig a következőket mondta el az ifjúsági szervezet elmúlt tíz éve kapcsán:

„Tíz év hosszú idő és ma már teljesen másként működik a civil szervezet, mint, amikor megalakult. Változtak a jogi keretek, változtak a lehetőségek, egy valami azonban ugyanaz maradt, a fiatalok energiája, hogy közösen teremtünk lehetőségeket és alkalmakat az együttlétre. A tíz év alatt rengetek programunk vált hagyománnyá. Minden évben megrendezésre kerül a farsangi jelmezbál, a húsvéti tojásfestés, nyaranta a kispályás focibajnokság, adventi koszorú készítés, emellett időről időre különböző tematikájú bulikat is szervezünk. Ne felejtsük el hangsúlyozni a tánciskolát sem, amely hosszú idő után újra megrendezésre került általunk. Ezek a programok nem valósulnának meg, ha nem lennének fiatalok, akik fontosnak tartják megszervezni azokat és résztvenni azokon. Továbbá nem jöhetnének létre ezek az események, ha tíz évvel ezelőtt az a tizenegy doroszlói fiatal nem dönt úgy, hogy megalapítja a DISZ Ifjúsági Szervezetet. Ezúton szeretném megköszönni nekik és az utánuk következőknek, hogy fontosnak érezték életben tartani a szervezetet, továbbá köszönöm a külsős személyek és szervezetek támogatását, amely úgyszintén fontos szerepet játszott, játszik abban, hogy ma mind itt lehetünk…”

Hálából a sok éves támogatásért az elnök ajándékot adott át az alapító és mostani tagoknak, továbbá a DISZ támogatóinak.

A jubileumi est és tánciskola gála közös vacsorával, majd retro-party rendezvénnyel zárult.

LMT