Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XVIII. Találkozója

2013. április 5–14., Petőfi Sándor Művelődési Egyesület (színházterem), Bácskertes

Az amatőr társulatok találkozója és versenye, ahol az előadásokat szakmai zsűri véleményezi, és több kategóriában díjakat oszt ki. A találkozót minden évben más-más délvidéki településen rendezik meg, így megmozgatva a kistelepülések közösségét, bevonva azokat a szervezésbe, valamint a közönség soraiba.

A benevezés határideje február 21.

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet. A jelentkezés feltételeiről a Szervezési szabályzat ad tájékoztatást.

A Találkozó nem tréfamester! A Találkozó továbbra is, s csakis a színjátszó csoportoknak köszönhetően: Szüntelen keletkezés!

A Találkozóval kapcsolatban érdeklődni lehet Raffai Ágnesnél a 069/33-66-070-es telefonszámon, Sutus Áronnál a 063/496-136-os számon, vagy e-mailben a vamakult@open.telekom.rs címre.

A sorrendben tizennyolcadik Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók Találkozója április 5–14. között várja a csoportokat és a közönséget a mákos réteséről, sokszoknyás nénikéiről, a palóc nyelvjárás őrzéséről, a tánccsoportról és fúvószenekarról, a legmuzikálisabb vajdasági színjátszókról és a „fölszálló pávákról” híres nyugat-bácskai Kupuszinán – Bácskertesen. A Találkozó szervezője a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a helyi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület. A rendezvény a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnerségével valósul meg.

A kupusziniak 1998, 2003 után 2013-ban idén harmadszor házigazdái a rendezvénynek.

Az idei évben is megjelenik naponta száz példányban a Súgó, a találkozó szín- és hírlapja.

Díjak

A találkozónak két fődíja van: a Pataki László-díj a találkozó legjobb hagyományos keretek között megvalósított előadásáért és a Bambach Róbert-díj a legjobb alternatív/új formákat kereső előadásért. A találkozó további díjai: a Garay Béla-díj a közösségteremtő tevékenységért; a Szilágyi László-díj a legjobb férfi főszereplőnek; a Ferenczy Ibolya-díj a legjobb női főszereplőnek; a Nagy István-díj a legjobb férfi mellékszereplőnek/epizodistának; a Magyari Piri-díj a legjobb női mellékszereplőnek/epizodistának; a Szántó Róbert-díj a legszebb színpadi beszédért; a közönségdíj.

Különdíj osztható ki egyéb kategóriákban is (díszlet, fény, hang, jelmez stb.).

További különdíjak

A Találkozót a Magyar Nemzeti Tanács országos szintű kiemelt rendezvénnyé nyilvánította.

Letölthető dokumentumok:

http://www.vmmi.org/index.php?ShowObject=rendezveny&id=8256

Forrás: www.vmmi.org