Új tető alatt a kupuszinai művelődési egyesület

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület november 8- án ünnepség keretében adta át rendeltetésének az egyesület épületén lévő új tetőszerkezetet, amely fejlesztés Magyarország Kormányának és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhető.

Toldi István, az egyesület elnöke üdvözölte a vendégeket, mgr. Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács elnökét, Sutus Áront, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnökét, továbbá a politikum és közélet helyi képviselőit, tisztségviselőit.

Az elnök kifejezte köszönetét a támogatásért az MNT elnökének. Toldi elmondta, 3 és fél millió dináros támogatásból valósult meg a tetőszerkezet felújítása. Újak a lécek, a cserepek, került a tetőszerkezetre hófogó, villámhárító, új csatorna és sikerült a mellékhelységeket is ugyanígy átcserepezni, felújítani.

- Bízunk abban, hogy a felújított tetőszerkezet most kibír majd jónéhány generációt. Fontos még elmondani, hogy új felirat, cégtábla is került az egyesület épületének homlokzatára. Ez az Unna nevű, apatini cég támogatásának köszönhető- hallottuk Toldi Istvántól.

Az egyesület műsorral, a Viktória című operett bemutatásával ünnepelte a jeles alkalmat, a felújítások befejezését. A közönség állva tapsolta meg a produkciót, ünnepelte a Sturcz József Színjátszó Csoport tagjait. 

LMT