10 éves a Dunatáj Egyesülés - Civil Tanácskozás - Zombor

A Dunatáj Egyesülés Nyugat-Bácska Régiófejlesztéséért civil ernyőszervezet tíz éves fennállását ünnepelte, tanácskozást tartott alapító tagjai és tagszervezeteinek képviselői részvételével, Zomborban.

A jelenlevők tájékoztatást kaptak az aktuális pályázatokról, a Magyar Nemzeti Tanács, a Bethlen Gábor Alap és a Prosperitati Alapítvány pályázatait illetően. Elhangzott, a Dunatáj iroda továbbra is a régi helyen (25000 Zombor, Trg Sv. Trojstva 1 I/24,Telefon: 025/424-024) nyújt ingyenes segítséget a páyázatok megírásában és a projektek menedzserlésében, áll az ügyfelek rendelkezésére, hétköznapokon 9- től 15 óráig. A Dunatáj irodának új vezetője van, Molnár Márta személyében, a munkát segíti Gellér Eszter gyakornok jelenléte. Elhangzott, a Dunatáj Egzesülés ajtaja nyitva áll minden, az irodai munka és a pályázatírás iránt érdeklődő egyetemista és fiatal előtt.
Péter István elnök örömmel újságolta, hogy az Egyesülés sikerrel pályázott a Prosperitati Alapítványnál. ennek köszönhetően a tulajdonába került egy 10 méter hosszú, 30 méter széles és 5 méter magas, 1 millió 700 ezer dinár értékű   rendezvénysátor. A pélyázáshoz szükséges önrész biztosítása Apatin Községnek köszönhető. A sátort valamennyi tagszervezet rendelkezésére bocsájtják majd ingyenesen, évente egy alkalommal. Az igényléseket már a helyszínen lehetett benyújtani és várják folyamatosan.

Bemutatkozott Tóth Adorján Márton a Petőfi Program fiatal ösztöndíjasa, aki Erdélyből érkezett a Nyugat-bácskai régió magyar közösségeinek megsegítésére. A klasszikus- és népzenész fiatalember segítségét igényelhetik zeneoktatás és rendezvényszervezés terén.

Ismertető hangzott el, a ft. Verebélyi Árpád főesperes által szerveződő Mária-út Nyugat-bácskai állomásairól. A kerékpáros, illetve gyalogos zarándokok érintik majd Bezdánt, megállnak Doroszlón és Kupuszinán. A szakrális jellegzetességek mellett érdekeltek a kultúrális, gasztronómiai jellegzetességek iránt is.
A közös vacsorát követően Péter István elnök és Pelt Ilona titkár elfújta a születésnapi gyertyát.
 
 

Galéria