DOROSZLÓ - Közös ünnep

December 22-én tartották Doroszlón a helyi Petőfi Sándor Általános Iskola és a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület közös karácsonyi műsorát. A Klemm Valéria iskolaigazgató főszervezésében zajló ünnepség díszvendégei a gombosi József Attila Általános Iskola tanulói, illetve az ottani Arany János Magyar Művelődési Egyesület tagjai voltak.

A műsor elején L. Móger Tímea műsorvezető köszöntötte Uzelac Katica tartományi segédtitkárt, Pelt Ilonát, a VMSZ tartományi frakcióvezető helyettesét, ft.Verebélyi Árpád főesperest, Stepanović Juliannát, a gombosi Arany János MME újonnan megválasztott elnökét, Kovács Terzity Melindát, a József Attila MME ellenőrző bizottságának tagját.

Nyitóbeszédében Klemm Valéria felhívta a figyelmet karácsony ünnepének lelki aspektusaira és azok közösségben való megélésére.

Elsőként a Kuckó Gyermeksarok doroszlói csoportja szerepelt, Varga Szabó Szilvia felkészítésével. Bemutatkoztak a Vera Gucunja óvoda növendékei, Fitus Erzsébet óvónő vezetésével, továbbá egy jelenetet mutattak be a doroszlói alsó tagozatosok, Hegedűs Erika és Gellér Márta tanítónők rendezésében. A fölsősök Klemm Valéria rendezésében mutattak be ünnepi összeállítást, Diósi Dóra szavalt. A gombosi gyerekek Manó-táncát láthattuk, Kovács Terzity Melinda és Stepanović Julianna felkészítésében, a tehetséges lány- csapat pedig saját koreográfiában modern táncot adott elő.

Felléptek a doroszlói bölcsőkézés és betlehemezés ünnepi népszokását felelevenítő csoportok, Klemm Valéria és Brindza Ildikó felkészítésében.

A doroszlói felnőttek is közreműködtek, Király Szilárd zenélt, énekelt, L. Móger Tímea tolmácsolásában Ady karácsonyi versét hallhattuk.

A közös éneket a Télapó jötte követte, aki a Móricz Zsigmond MME ajándékcsomagjait osztotta szét a jelenlevő gyerekek között.

A Dunatáj Egyesülés, illetve a zombori Szórványközpont támogatásával megvendégelés, társalgás zajlott a műsor után.

Galéria