Doroszlói nyár

Augusztus 12-én több eseményt is szerveztek, a Doroszlói Nyári Napok keretében és azon kívül is. 

DOROSZLÓ - BIKE KERÉKPÁRTÚRA

Az idei Nyári Napok keretében ez volt a harmadik túrája a bringás szervezetnek, Doroszló-Kissztapár-Doroszló útvonalon. 

TÓTH PÉTER VERSVÁNDOR MŰSORA

A Kuckó Gyermeksarok szervezte program keretében Tóth Péter, Radnóti-díjas versmondó Szent László-műsorát láthatta a nagyérdemű közönség. A rendhagyó történelemórán egyebek mellett Arany János örökérvényű sorait tolmácsolta:

"A ZÁSZLÓT A ZÁSZLÓT NE HAGYJÁTOK

HA MINKET ELFÚ' AZ IDŐK ZIVATARJA

NEM LESZ AZ ISTENNEK SOHA TÖBB

MAGYARJA." (Örökség- részlet)

LETETTÉK A DOROSZLÓ-SZENTKÚT ÚJABB ÉPÍTKEZÉSI MUNKÁLATAINAK ALAPKÖVÉT

Rangos ünnepély keretében tették le a Doroszló-Szentkút új épületegyüttesének alapkövét. Az egyházmegyei, sőt világegyházi jelentőségű Mária, Keresztények Segítsége kegyhelyen egybegyűlt ünneplő közösséget megtisztelte jelenlétével mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke, Fremond Árpád köztársasági képviselő, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, Ceglédi Rudolf, Zenta Város polgármestere, a VMSZ alelnöke, Erdély Lenke, a VMSZ  tartományi frakcióvezetője, Pelt Ilona, a VMSZ tartományi frakcióvezető helyettese, dr. Bagi Boján tartományi képviselő, Péter István, a Dunatáj Egyesülés elnöke, a VMSZ tanácsának tagja.

A Magyarország Kormánya által 311 millió dinárral támogatott, a VMSZ közbenjárásának köszönhetően hamarosan felépülő többfunkciós  komplexum (vizesblokk, szálláshelyek, közösségi terek) a vajdasági magyar közösség egésze szempontjából fontos, boldogulási és eszmei, vallási, közösségi téren is. 


Ft. Verebélyi Árpád főesperes, a kegyhely igazgatója felszentelte az alapkövet, amelybe helyezett okiratot mgr. Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Pelt Ilona, a VMSZ tartományi képviselője és jómaga, a kegyhely őre látott el kézjegyével. Az ünnepségen közreműködött a helyi Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület fúvós zenekara, néptánccsoportja és viseletbemutatóval a doroszlói hagyományőrző csoport tagjai.

Az alapkő letételét követte a Hazaváró Báránypaprikás Főzőverseny, amelyen csaknem 400 helyi, és a faluból elszármazott, ez alkalomból hazalátogató doroszlói, további zombori, gombosi, kúlai, kupuszinai vendég vett részt. Felelevenítették a baráti kapcsolatokat, mulatoztak, nótáztak, a Haverock Együttes zenéjének köszönhetően.

A Nyári Napok programsorozat része volt késő este, a DISZ Ifjúsági Szervezet jóvoltából szervezett koncert és buli, az óbecsei Fingerbang zenekar közreműködésével.

KÁLÓCI KAROLA felvételei