Farsangzáró rendezvények Nyugat-Bácskában

Gombosi farsang

A gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület szervezésében népes és kiváló hangulatú farsangi mulatságot tartottak a Tűzoltó Otthon termében. Volt szerencsetangó és színes jelmezek sora. A hangulatról az Új Fiúk együttes gondoskodott.

Farsangi összefogás

Doroszlón több civil szervezet, egyesület összefogásával tartottak farsangzáró rendezvényt, a helyszínt a Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület biztosította. A DISZ Ifjúsági Szervezet jelmezbálján a kisgyerekek és kreatív szüleik kápráztatták el a közönséget fantáziadús jelmezekkel. A délutánon jelen volt szinte az összes ,,mese- és szuperhős”. A jelmezversenyen díjakat osztottak, a DISZ tagjai táncos programot rendeztek a gyerekek számára és mindenki kapott ajándékcsomagot. A program rajzfilmvetítéssel folytatódott, amelynek során a Vajdasági Vándormozi közreműködésével a Bogyó és Babóca sorozat tizenhárom meséjét tekinthették meg ingyenesen, a Kuckó Gyermeksarok támogatásának köszönhetően. Szintén ez utóbbi civil szervezet rendezésében, továbbá a Móricz Zsigmond MME és a DISZ együttműködésével felnőttek számára zajlott vetítés, a Vándormozi a Kincsem című népszerű magyar játékfilmet mutatta be, nagy érdeklődés közepette.

A farsangzáró doroszlói rendezvénysorozat támogatója volt a Bethlen Gábor Alap.

Jelmezes kavalkád Kupuszinán

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület hagyományos jelmezbálja évente nagy érdeklődésnek örvend. A részvevők jelmezbe öltözve mulatoznak, ízletes a vacsora és gazdag a tombola. A hajnalig tartó mulatozás hangulatáról ebben az évben is a Vox Együttes gondoskodott.

LMT

Szitás Emma, L.Móger Tímea, Csernai Buják Szilvia fotói