Minden eddiginél sikeresebb Búcsúi Napok Gomboson

Június 29-én Gomboson tizenharmadik alkalommal tartották meg a Búcsúi Napok rendezvényt. Június 27-én van a Szent László király nevére felszentelt templom ünnepe. Immár hagyományosan ezt követi a közösség által szervezett ünnepség. Idén a falu civil szervezeteinek, egyesületeinek összefogásával, az Arany János Magyar Művelődési Egyesület főszervezésével, nem a megszokott helyszínen, a Magyar Művelődési Egyesület termében (oda, ugyanis tulajdonjogi részről nem kapott bebocsátást a rendezvény), hanem a József Attila Általános Iskolában, annak udvarán zajlott a népszerű esemény.

A Magyar Művelődési Egyesület, az Önkéntes Tűzoltó Testület, az Általános Iskola és a Tamaskó József Méhészegyesület tagjainak közös szervezésében, rendkívül színvonalas módon ünnepeltek. Délután körmenet zajlott, a vendégek, a helyi, a ballószögi, a doroszlói, a hódsági (nép)táncosok, a doroszlói Fúvószenekar, a Méhészegyesület tagsága, a helyiek részvételével. Kovács Terzity Melinda köszöntőjét követően megkoszorúzták a Tamaskó József- emléktáblát, a helyi, a bajai, a temerini Méhészegyesületek, a gombosi Önkéntes Tűzoltó Testület és az Arany János MME képviselői.

A József Attila Általános Iskolában méhészeti termékbemutatót, kiállítást láthattak az érdeklődők. Az iskola udvarán a Dunatáj Egyesülés által adományozott rendezvénysátor alatt kapott helyet az ünnepi műsor. Vendégként jelen volt a testvértelepülés, Ballószög képviselete és polgármestere, Somogyi Lajos, továbbá Turkál Marianna, a Magyar Nemzeti Tanács tagja, Pelt Ilona, tartományi frakcióvezető helyettes, a Vajdasági Magyar Szövetség nyugat-bácskai körzeti szervezetének elnöke, Uzelac Katica, tartományi segédtitkár, a VMSZ körzeti szervezetének alelnöke, Péter István, a VMSZ nyugat-bácskai körzeti szervezetének alelnöke, a Dunatáj- Egyesülés elnöke, Blagojević Mária, a helyi József Attila Általános Iskola igazgatója. Továbbá tiszteletét tette haraszti képviselete és a nyugat-bácskai közélet több jeles személyisége.

Köszöntőbeszédet mondott Stepanović Julianna, az Arany János MME elnöke. Hangsúlyozta, nehéz időszakon van túl a gombosi magyar közösség, ennek ellenére, vagy éppen ezért, ettől csakis megerősödve, összefogásban példaértékű teljesítményt, szervezőmunkát produkál folyamatosan. Mindez megmutatkozott az ünnep, a műsor alkalmával is. Klenanc József felkonferálásában fellépett az újonnan toborzott gombosi kis-, középső és ifjúsági néptánccsoport. Vendégszereplők voltak a ballószögi, a doroszlói, a hódsági (nép)táncosok, továbbá a doroszlói Fúvószenekar.  

Közös vacsora és a doroszlói Twins Band által szolgáltatott zenés mulatság zárta a kivételesen jó hangulatú ünnepnapot.

Fényképek