Nyugat-bácskai cégvezető hölgyek is résztvettek az anyaországi konferencián

Molnár Márta zombori, Pataji Annamária bácsgyulafalvi cégvezető résztvett azon a három napos lilafüredi konferencián, amelyet a Nő a siker Alapítvány hívott össze, anyaországi és határon túli női vezetők számára.

"Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő elmondta: a konferencia célja, hogy legyen szövetsége minden olyan női civil szervezetnek és kezdeményezésnek, amely segíti a nők esélyegyenlőségét, társadalmi szerepvállalását és a közpolitikai gondolkodást." - írja az MTI.

Az előadók sorában szerepeltek neves szaktekintélyek, diplomaták, érdemes művészek, úgy mint Skrilec Ksenija szlovén nagykövet, Zoe Chang, az ENSZ nőügyekért felelős igazgatótanácsának képviselője, Orbán Balázs a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója, Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára. Rost Andrea, Kossuth- és Liszt-díjas szoprán, érdemes művész, Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes és több ismert művészegyéniség működött közre a hetven civil szervezet, húsz cégvezető, harminc intézményvezető részvételével zajló, összesen kétszáz fős konferencián.

A nyugat-bácskai részvevők elmondták, érdemi tudással és megannyi, emberi, szakmai, művészi és táji élménnyel tértek haza. Ezeket kamatoztatják majd a mindennapok munkagyakorlatában.

 

Molnár Márta, a Női a partnerseg és a VMSZ Női Fórum fotói: