Nyugat-bácskai farsang

A térség magyar közösségeinek, egyesületeinek, civil szervezeteinek köszönhetően több báli alkalom is szerveződik a farsang ideje alatt.

A sorban az első volt a doroszlói, a helyi Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület hagyományos, Mulatós bál nevet viselő, január 19-én megtartott  rendezvénye különös népszerűségnek örvendett. A bálon több mint 150 személy vett részt, nemcsak doroszlóiak, hanem Kupuszináról, Gombosról, Szilágyiról, Nemesmiliticsről, Bácsgyulafalváról, Zomborból, Bezdánból, sőt Magyarországról is érkeztek mulatozni vágyók. A szervezők nem okoztak csalódást, az ízletes, üszőpaprikásból álló vacsorát Király Balázs és idősebb Gyurgyovics Ferenc főzte, volt desszert és a kiváló talpalávalót két doroszlói zenekar, a Twins Band és a Haverock Együttes felváltva szolgáltatta.

Király Szilárd a Móricz Zsigmond MME elnöke köszöntötte a részvevőket, a gazdag nyereményekből álló tombolát az egyesület hozzájárulása mellett helyi és környékbeli vállalkozók, egyesületek, civil szervezetek és magánszemélyek támogatták. A főnyereményt, a görögországi nyaralást Gellér Bélának sikerült megnyernie.

A soron következő báli alkalom szilágyin lesz, január 26-án. Az ottani Mulatós esten a Stukatúr együttes zenéjére szórakozhatnak, a vacsora vegyestál és roston sült lesz, az italt a vendégek maguknak biztosítják. A belépődíj 900 dinár személyenként. Jelentkezés: Bársony Adorjánnál, a 0638790232-es, illetve Surján Csabánál, a 0638699438-as telefonszámon. Február 2- án több helyszínen is szerveznek mulatságot. Sor kerül a hagyományos doroszlói Tűzoltó bálra. Ott a vacsora levesből és sültekből áll, melléjük finom háziborral. A zenét a Haverock zenekar szolgáltatja, a vendégeket gazdag tombola várja. A belépődíj 900 dinár személyenként. Jelentkezni január 28- ig lehet, Gellér Magdolnánál, a 0637548972-es, illetve Gellér Lajosnál, a 025/5862-031-es telefonszámon. Ugyanezen a napon Bezdánban Vadászbál lesz. A vacsora vaddisznó paprikás, vadkolbász és sütemény. A zenét a kishegyesi Calypso Együttes szolgáltatja. Részvételi díj: páronként 2500 dinár. Érdeklődni, jelentkezni lehet Sipos Józsefnél, a 063558176-os telefonszámon. Február 2- án Kupuszinán Sportbál lesz, A talpalávalót a Csantavéri Ifik nevű zenekar szolgáltatja. A vacsora levesből, sültekből, salátából áll, nem marad el a gazdag tombola sem. A belépődíj személyenként 1200 dinár. Január 25-ig várják a jelentkezéseket, Toldi Violettánál, a 0631995483- as telefonszámon. Március 2-án a kupuszinai Petőfi Sándor ME Farsangi bálja zajlik. A vendégeket gazdag tombola és ízletes vacsora várja. A zenét a Vox zenekar szolgáltatja. A belépődíj 1200 dinár személyenként. Érdeklődni, jelentkezni lehet Limburger Georginánál, a 069786204-es telefonszámon.

Február 9-én, 16 órától Gomboson tartanak Gyermek jelmezbulit, a helyi Önkéntes Tűzoltó Testület szervezésében. Minden részvevő jelmezes szerény jutalomban részesül.