Vidám hagyomány, Luca-nap

A Kuckó Gyermeksarok, doroszlói székhelyű, régió szintű civil szervezet Luca-napi ünnepséget tartott, amelynek a zombori Magyar Polgári Kaszinó színházterme adott helyet.

Autóbuszokkal utaztatták a helyszínre a részvevőket. A közel száz nyugat-bácskai óvodást és kísérőiket L. Móger Tímea, a Kuckó elnöke köszöntötte. Örömét fejezte ki, hogy az ovisok és az óvónők elfogadták a meghívást, immár harmadik éve rendszeresen ünnepelnek együtt a magyar népszokás, hagyomány jegyében. Továbbá háláját fejezte ki Rezicska Rozmarinak és Varga Szabó Szilviának, a zombori Vera Gucunja óvoda munkatársainak a szervezési segítségért. A közös délután a zombori óvodások, Hópelyhecskék című műsorával kezdődött.

Nagy Karina, a Petőfi Sándor Program nyugat-bácskai ösztöndíjasa vidám hangulatú gyerekjátékkal örvendeztette meg a jelenlevőket.

Brasnyó Antal, neves népzenész, hangszerkészítő a citeraszó szépségével és a hangszer megtekinthetőségének lehetőségével járult hozzá a programhoz.

A részvevők közös uzsonnán vettek részt és gyerekek ajándékcsomagot kaptak a délután végén.

A program a Kuckó Jégvirágtól a hóvirágig elnevezésű programsorozata keretében, a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

tra

Mazalica Aureta fotói: