Ének az esőben

Március 20- án tartotta meg legújabb darabjának bemutatóját a bácskertesi (kupuszuinai) Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Sturc József Színjátszó Csoportja. Arthur Freed-Nacio Herb Brovn: Ének az esőben zenés-táncos musical színre vitele huszonöt fiatal műkedvelőt mozgatott meg a szó szoros értelmében. A rendező, Molnár József valamint a tánc koreográfus Demeter Tót Zsaklina nyilatkoztak:

- Több mint negyven éves színjátszó- rendezői pályafutásom alatt volt már alkalmam több zenés produkciót megvalósítani. Leginkább operetteket, de nagy álmom volt mindig is egy musical. Ezt most Demeter Tóth Zsaklina koreográfusunkkal közös örömként éltük meg.

- Én ebben teljes mértékben magamra találtam, el tudnék képzelni a következő években egy musical-sorozatot is akár- kapcsolódik a beszélgetésbe Zsaklina.

- Hogyan történik a szereplő toborzás Önöknél?

- Nagyon örülünk, hogy a hosszú évek óta sikeresen teljesítő színjátszóink példája az egészen fiatalokat is hasonló babérok szerzésére ösztönzi. A próbák időpontját egyre nehezebb összeegyeztetni, mivel sokan vidéken tanulnak. Ezért is van, hogy a főszereplőket azokból a színjátszókból válogattam, akikkel minden nap akár több órát is tudtunk próbálni.

A megvalósítási folyamatról szólva Demeter Tót Zsaklina elmondta, nehézségek a zenei anyag megszerzésével adódtak, Amerikából szerezték be végül. Magyar nyelvű dalszöveghez azonban már nem tudtak hozzájutni. Ez az oka, hogy a dalok angol nyelven hangoznak el. Ami próbákat illeti, családias hangulat uralkodott, kedves rendezőzőnk hatvanadik születésnapját is megünnepeltük együtt. A hazai közönség fogadtatásától tartottak kissé, musicalt előadni, angol zeneszöveggel…

- Aggodalmuk nem bizonyult jogosnak, a közönséget magával ragadta a történet ötletes, kidolgozott megformálása.

- Igen, úgy érzem, sikerült a legfontosabb, kialakult a kommunikáció, a hatás-visszahatás színészek és a közönség között- folytatjuk Józseffel a beszélgetést.

- Tájolási tervek?

- Az Amatőr Színjátszók péterrévei találkozóján való megmérettetés előtt, április 2- án Doroszló lát minket vendégül. Rengeteg időt és energiát fektettünk a produkcióba, örülnénk, ha a környékben minél többen lennének ránk kíváncsiak. Mi, mindig is elsősorban ennek a tájéknak az emberét tekintettük célközönségünknek.

Végül álljon itt kiemelve a szereposztás, mert így érdemlik:

Rendező: Molnár József, zenei rendező: mgr. Dienes László, tánckoreográfus Demeter Tót Zsaklina.

Szereplők: Molnár Oszkár, Dienes Blanka, Vörös Endre, Guzsvány Flóra, Guzsvány Attila, Péter János, Tóth Erik, Tóth Kis János, Mikó Norbert, Novics Tibor, Molnár László, Novics Judit, Hodovány Henrietta, Pudelka István, Buják Evelin.

Táncosok: Búbos Vivien. Buják Anikó, Dobó Márta, Finta Leontína, Guzsvány Nikoletta, Koleszár Olga, Kuruc Adrianna, Szitás Anita, Szőke Kovács Réka.

Súgók: Molnár Dénes, Fridrik Gábor

Ügyelő: Guzsvány Éva

Díszlet: Vujevity Anna és Vujevity Dejan.

Technikusok: Tumbász Imre, Vujevity Milán, Milánkó Attila, Kurta Gellért, Tót László, Buják Evila, Medjedovics Nedeljko.