Töretlen a bezdáni Hármas találkozó népszerűsége

Tizennyolcadik alkalommal szervezték meg Bezdánban a Hármas találkozó rendezvényt a helyi Csatornaparton.

Július 21-én, pénteken kezdődött az eseménysorozat, Táncoljunk a színek ritmusára címmel DJ Pili tartott mókás bemutatót a színpadon. Strahinja bűvész programját viszont sajnos kénytelenek voltak elnapolni a viharos időjárás miatt. A szervezők ígérték, pótolják a kimaradást.

Ma, július 22-én délelőtt ételkülönlegességeket lehetett kóstolni, továbbá sport program zajlott.

Estefelé ünnepi megnyitót tartottak. Csapó Levente, a bezdáni Helyi közösség tanácsának elnöke köszöntötte a jelenlévőket, a vendégeket.

A magyarországi, horvátországi és hazai résztvevőket felvonultató népszerű rendezvénysorozatot Antonio Ratković, Zombor város polgármestere nyitotta meg. Elismerő szavakkal illette a szervezőket, a Helyi közösséget és a Bezdáni Hidak civil szervezetet is. Az önkormányzat egyik legszebb településének nevezte Bezdánt és dicsérte a közösséget, amely ilyen nagyszabasú, tartalmas, értékes esemény házigazdája.

Átnyújtották az elismerő okleveleket azoknak a bezdáni gyerekeknek és fiataloknak, akik valamely tanulmányi, előadóművészeti területen vagy sportágban kimagasló eredményt értek el az elmúlt év folyamán.

A mindezt követő művelődési műsorban fellépett az iregszemcsei Mazsorett csoport, a  Kuckó Gyermeksarok bezdáni csoportja, a nemesmiliticsi Németh László Magyar Művelődési Egyesület citera csoportja, néptánccsoportja és énekkettőse, a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület citeracsoportja, a bezdáni Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Varázspálca nevű csoportja, a gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület kis néptánccsoportja, a pleternicai Rama nevű egyesület, a zombori Ravangrad Egyesület, a szintén zombori Ronda Táncklub és a Figurice nevű csoport.

Este a zombori Stonehenge zenekar, majd a Szarajevóból érkező Valentino zenekar tartott volna rock koncertet, de a kedvezőtlen időjárás miatt ezek a programok halasztást igényeltek.

A fesztiválhangulat fontos része még a kézműves kirakodóvásár, a Barátság hídjának nevezett impozáns építménnyel együtt.

Seres Tamara, a Bezdáni Hidak civil szervezet elnöke elmondta, a Helyi közösséggel való gyümölcsöző együttműködésük egyik jelentős bizonyítéka a Hármas találkozó. A szervezés gördülékenyen zajlik, mindenki végzi a feladatát. A civil szervezet tagjai az eseménysorozat gyerekfoglalkozásokat érintő részét vállalták magukra.

Emellett a szervezők mindig együttes örömmel, lelkesen és szeretettel várják, fogadják a vendégeket, a testvértelepülések, Kiskőszeg, Vaskút, Bácsalmás, Iregszemcse képviseletét, továbbá természetesen a helyieket is. 

A Hármas találkozón vendégként jelen volt még Pelt Ilona tartományi segédtitkár, a VMSZ Nyugat-bácskai Körzeti Szervezetének elnöke és Lennert M. Tímea, a Magyar Nemzeti Tanács tagja.

A rendezvénysorozatot támogatta Zombor Város, Zombor Város Turisztikai Szervezete, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság és a Magyar Nemzeti Tanács is.

tra

Galéria